Αρχειο Οκτώβριος, 2011


15, 2011 (18:00)
Διάλεξη της κας Ευαγγελίας Σημαντώνη-Μπουρνιά, Καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με θέμα : «Ο Νικόλαος Κοντολέων και το Ερέχθειο». Η διάλεξη θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως.

Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Κεραμεικού από τον Αρχαιολόγο της Γ΄ ΕΠΚΑ κ. Λεωνίδα Μπουρνιά. Σημείο συνάντησης: Είσοδος αρχαιολογικού χώρου Κεραμεικού και ώρα 10.45’ (Σταθμός ΗΣΑΠ «Θησείο» – Μετά την έξοδο από τον σταθμό, ακολουθούμε αριστερά τον Πεζόδρομο προς την οδό Πειραιώς μέχρι την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, δεξιά). Συμμετοχή 5 €.
Διάλεξη της κας Αλίκης-Ισμήνης Τριάντη, Επιτίμου Εφόρου Ακροπόλεως και Oμοτίμου Καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα: «Νέα από τη Ζωφόρο του Ερεχθείου». Η διάλεξη θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως.
Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς από τον Αρχαιολόγο της Α΄ ΕΠΚΑ κ. Δημήτριο Σούρλα.
Ημέρα και ώρα: Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, 10:45
Σημείο συνάντησης: Στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς, γωνία Επαμεινώνδα και Πανός (Πύλη της Αρχηγέτιδος Αθηνάς) και ώρα 10.45’ (Σταθμός ΜΕΤΡΟ «Μοναστηράκι»). Συμμετοχή 5 €.