Αρχειο Οκτώβριος, 2008


Η σειρά «Αρχαιολογικοί περίπατοι γύρω από την Ακρόπολη» αποτελείται απο επτά οδηγούς με 193 πρωτότυπες φωτογραφίες, 85 χάρτες και αρχιτεκτονικά σχεδιαγράμματα. Με συνολικά 230 σελίδες ύλης, είναι το πρώτο πλήρες, συνοπτικό και επιστημονικά επιμελημένο έργο για το αρχαιολογικό κέντρο των Αθηνών.

Οι οδηγοί διατίθενται προς πώληση στο γραφείο μας (Μακρυγιάννη 2-4) ή μπορούν να παραγγελθούν τηλεφωνικά ή μέσω e-mail και να σταλούν με αντικαταβολή μέσω των ΕΛΤΑ.

Τιμή  : 4,00 € /τεύχος για τα μέλη της Ε.Φ.Α. και 5,00 € /τεύχος για τα μη μέλη.

Επίσης, μπορείτε να τους βρείτε στα πωλητήρια του Μουσείου Ακρόπολης, καθώς και στα πωλητήρια των αρχαιολογικών χώρων της Ακρόπολης, της Αρχαίας Αγοράς, της Ρωμαϊκής Αγοράς, της Βιβλιοθήκης Αδριανού και του Διονυσιακού Θεάτρου.

Οι οδηγοί διατίθενται και σε συσκευασία κασετίνας των 7 τευχών.

Τιμή : 28,00 € για τα μέλη της Ε.Φ.Α. και 35,00 € για τα μη μέλη.

Στις εκδόσεις της Ε.Φ.Α. συμπεριλαμβάνονται και βιβλία γραμμένα από αρχαιολόγους με σημαντικό έργο, που φέρουν τους τίτλους:

1. “…ΈΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ 1850-1950”:    Κείμενα επιφανών προσωπικοτήτων της παγκόσμιας διανόησης για το μεγαλείο των Μνημείων της Ακρόπολης και του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, όπως των: Albert Camus, Jean Cocteau, Sigmund Freud, Le Corbusier, Γ. Θεοτοκά, Γ. Σεφέρη και άλλων.

Tιμή πώλησης : 8 €/τεμ. για τα Μέλη της Ε.Φ.Α. και 12 € για τα μη Μέλη.

2. “Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΟΡΑΣΗ” : Συγγραφής Σέμνης Καρούζου. Κείμενα γύρω από την Ακρόπολη.

Tιμή πώλησης : 8 €/τεμ. για τα Μέλη της Ε.Φ.Α. και 12 € για τα μη Μέλη.

3. “ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΥΚΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ”: Συγγραφής Έβης Τουλούπα. Επιφυλλίδες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ από το 1990-2000.

Tιμή πώλησης : 8 €/τεμ. για τα Μέλη της Ε.Φ.Α. και 12 € για τα μη Μέλη.

4. “ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ I”  : Κείμενα διαλέξεων αφιερωμένων σε πρόσωπα που μελέτησαν και ανέδειξαν τα Μνημεία της Ακρόπολης: Ludvig Ross, Francis Cranmer και Penrose Gorham Phillips Stevens.

Tιμή πώλησης : 8 €/τεμ. για τα Μέλη της Ε.Φ.Α. και 12 € για τα μη Μέλη.

5. Νέα έκδοση : “200 YEARS THE PARTHENON MARBLES IN THE BRITISH MUSEUM” New contributions to the issue : Το βιβλίο περιέχει νέα δεδομένα σχετικά με την ιστορία της απόσπασης και της έκθεσης των Γλυπτών του Παρθενώνα. Συγγραφείς κατά την σειρά των κειμένων: Δημήτριος Παντερμαλής, Χριστίνα Βλασσοπούλου, Ελένη Κόρκα, Τατιάνα Πούλου, Δημήτρης Κουρκουμέλης, Βασιλεία Μανιδάκη, Μαρία Ιωαννίδου. Πρόλογος : Γεώργιος Κριμπάς.

Tιμή πώλησης : 12 €/τεμ. για τα Μέλη της Ε.Φ.Α. και 15 € για τα μη Μέλη.

6. “Η ΑΥΤΟΦΥΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ” : Πρακτικά Διημερίδας 22-23/5/1998.

Τιμή πώλησης: 8 €/τεμ. για τα μέλη της Ε.Φ.Α. και 12 €/τεμ. για τα μη μέλη.

Οι εκδόσεις της Ε.Φ.Α.διατίθενται στο γραφείο της ή μπορούν να παραγγελθούν τηλεφωνικά ή μέσω e-mail και να σταλούν με αντικαταβολή μέσω των Ε.Λ.Τ.Α.  Επίσης, μπορείτε να βρείτε τις εκδόσεις μας στα Πωλητήρια του Μουσείου Ακρόπολης.

Επίσκεψη στη νέα έκθεση του Μουσείου του Πειραιά, όπου θα ξεναγηθούμε από αρχαιολόγο της αρμόδιας εφορείας.

 

Δύο ξεναγήσεις στην έκθεση “Νόστοι- Nostoi”στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Τα μέλη θα ξεναγηθούν και στους χώρους του Μουσείου.